Fabrica de Emoții București | Schimbă locația

Și Mamele Cresc - Grup Terapeutic pentru Mame

🌺Și Mamele Cresc – Grup Terapeutic pentru Mame🌺

🤱 Venirea pe lume a unui copil este cu siguranță un eveniment mult așteptat și împlinitor. Însă vine la pachet cu multe greutăți care, negestionate corespunzător, își pun amprenta asupra sănătății mentale a mamelor. 🌺

🌿În cadrul grupului terapeutic Si Mamele Cresc, ne concentram atenția pe nevoile mamelor, oferind un spațiu sigur și empatic pentru a explora provocările și bucuriile maternității, precum și cele personale. În acest grup, ne concentrăm pe susținerea reciprocă și pe încurajarea unei creșteri personale și parentale pozitive.

SCOPUL GRUPULUI:
Scopul nostru principal este să oferim mamelor un sprijin emoțional și practic în timp ce navighează prin diversele etape ale creșterii copilului lor. Ne propunem să creăm un mediu în care mamele să se simtă înțelese, acceptate și încurajate în experiența lor de părinte.

CE OFERIM:
1️⃣ Suport Emoțional: Fie că este vorba despre epuizare, anxietate sau bucuriile zilnice ale maternității, oferim un cardu și un spațiu sigur pentru a împărtăși sentimentele fără judecată.
2️⃣ Învățare și Dezvoltare: Organizăm sesiuni informative și discuții orientate spre dezvoltare personală și parentală, abordând subiecte precum gestionarea stresului, comunicarea eficientă cu copiii și găsirea unui echilibru între viața de familie și cea personală.
3️⃣ Resurse și Recomandări: Împărtășim resurse utile, cărți, articole și recomandări pentru a sprijini mamele în călătoria lor de părinte.
4️⃣ Conexiune și Comunitate: Facem echipă pentru a construi legături puternice și de susținere între mame, oferind un cadru în care să ne simțim conectate și înțelese.

CUM FUNCȚIONEAZĂ GRUPUL:
Vom organiza întâlniri regulate, la 2 săptămâni, într-un mediu sigur și confidențial. Sesiunile au o durată de 90 de minute. Fiecare sesiune va fi conturată în jurul unei teme pe care o vom explora împreună, vom împărtăși experiențe și vom învăța una de la alta. Grupul va fi unul deschis, astfel că poți alege să participi la toate ședințele, sau doar la unele dintre ele.

ACEST GRUP ESTE PENTRU TINE DACĂ:
• Simți că ești stresată, iritabilă, epuizată
• Simți anxietate, în ceea ce privește
• Ai dificultăți în a găsi un echilibru în toate rolurile tale
• Te simți singură și izolată
• Te simți deconectată de sine sau iți pui propriile nevoi pe ultimul plan
• Te simți vinovată că nu faci destule pentru copilul/copiii tăi sau pentru partener
• Ai dificultăți în relația de cuplu
• Simți că ai dat greș ca si părinte
• Simți nevoia să fii înconjurată de alte mame care înțeleg prin ce treci

GRUPUL TE VA AJUTA:
• Să gestionezi stresul și să-ți regăsești calmul
• Să fii mai încrezătoare
• Să te simți mai echilibrată
• Să îți prioritizezi propriile nevoi și auto-îngrijirea fără să te simți vinovată
• Să primești sprijin și să te conectezi cu alte mame
• Să descoperi ce înseamnă să fii o mama suficient de bună
• Să te conectezi cu tine însuți, cu copiii și cu partenerul
• Să păstrezi relații armonioase cu cei din jur

🗓️ Ziua desfășurării: JOI – întâlniri fizice
🕔 Ora:18:30
⏱️ Durata: 90 de minute
👥 Număr de participanți: minim 4, maxim 12
📍 Adresa: Str. Sevastopol nr. 14 A, București
💸 Pret: 120 RON

➡️ Prima întalnire: S-a născut mama, ce facem cu femeia?
🗓️ Data 6 IUNIE
🔗 Înscriere prin formular: https://forms.gle/HtbuP6Zyt9Tdz3x56

Ce ne propunem să discutăm:
• Cum se schimbă identitatea unei femei odată cu venirea pe lume a unui copil?
• Cum putem gestiona emoțiile și provocările ce însoțesc această tranziție?
• Ce resurse și strategii de adaptare putem folosi pentru a ne sprijini pe parcursul călătoriei noastre de mame?
• Cum putem găsi un echilibru între rolul de mamă si celelalte pe care le avem?

FACILITATORI:

Andreea Nedelcovici – Psiholog clinician, Psihoterapeut
„Sunt Andreea Nedelcovici, consilier pentru dezvoltare personală, psiholog clinician și psihoterapeut integrativ. Sunt și mamă a unui băiețel minunat alături de care învăț și cresc în fiecare zi. Cred în psihoterapie pentru că înainte de a mă așeza pe fotoliul psihoterapeutului, am stat pe canapeaua clientului. Știu că terapia poate fi salvarea când înăuntrul tău sunt atâtea furtuni pe care nu le înțelegi și nu știi cum să le liniștești, mai ales când ele generează furtuni și în afara ta. Și știu cât de important este să găsești persoana potrivită să te însoțească pe acest drum. De aceea, misiunea mea este să-mi însoțesc clienții, mici sau mari, în călătoria lor de autocunoaștere, dezvoltare și vindecare. Lucrez cu metode și tehnici testate și validate științific, dar mă concentrez pe înțelegerea profundă a fiecărui individ și a contextului său unic de viață.

Practica mea cuprinde: evaluarea și terapia copiilor cu tulburări de neurodezvoltare, evaluarea și psihoterapia copilului și a familiei, consiliere parentală, evaluarea și psihoterapia adultului.

Cred cu tărie că în fiecare om există un potențial și resurse nemărginite pentru schimbare și vindecare. Dacă și tu vrei să devii cea mai bună versiune a ta, te aștept să o descoperim împreună.”

Iulia Stanca – Psiholog clinician
„Sunt Iulia, absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea din București, iar în prezent sunt studentă în cadrul masterului de Psihologie Clinică și Psihoterapia Copilului și a Familiei la aceeași universitate. Sunt Psiholog Clinician și Analist Comportamental specializat în comunicare și limbaj. Cu aproximativ doi ani în urmă, am început să lucrez cu copiii, abordând această misiune cu entuziasm și dedicare, după absolvirea cursului de analist comportamental. Activitatea mea se concentrează în mare parte pe stimularea și corectarea limbajului, domeniu în care mă perfecționez constant.
Pe de altă parte, consilierea și psihoterapia reprezintă ramuri pe care mă specializez având o abordare experiențială în lucrul cu copiii și familiile.”

URMĂTOARELE ÎNTÂLNIRI:
➡️ Sănătatea mentală a mamelor: Despre depresie, anxietate și stres
➡️ Relația de cuplu când 2 devin 3
➡️ Furie, rușine, vinovăție: de unde vin și cum le gestionam?

Te așteptăm cu brațele deschise!