Terapie si Consiliere

Evaluare psihologica

Psihoterapie

Consiliere parentala

Dezvoltare Personala

Logopedie

https://www.fabricadeemotii.ro/wp-content/uploads/2017/11/Servicii-Evaluare-Psihologica-2-600x280.jpg

Evaluare Psihologica

Ești o persoană unică

Evaluarea psihologică nu urmărește doar stabilirea unui diagnostic, ci înțelegerea caracteristicilor tale individuale care te fac să întâmpini anumite problemele. Ce anume în modul în care vezi lumea, în modul care te raportezi la ceilalți sau în modul în care îți stabilești scopurile de viață te face să fii vulnerabil la aceste probleme? Ce experiențe majore din viata ta sau modul în care le-ai gestionat te fac acum să întâmpini aceste probleme?

Orice tratament pornește de la o evaluare clinică, deoarece înainte să poți trata o problemă trebuie să știi ce să tratezicum sa o tratezi, cum s-a ajuns aici și cum se poate remedia.

 

 

Pe scurt, asta esta explicația evaluării psihologice, primul pas pe care trebuie să-l faci înainte de a aplica un tratament sau de a urma o terapie individuală.

Rolul său este evidențierea eventualelor tulburări psihice care ar putea exista, dar și modalitățile de funcționare deficitare ce se pot îmbunătăți semnificativ prin psihoterapie.

Se poate realiza pentru toate categoriile de vârstă, folosind instrumente specifice, adecvate fiecărui client în parte: probe psihologice (teste), interviul clinic, precum și alte instrumente utilizate de psihologii noștri clinicieni.

https://www.fabricadeemotii.ro/wp-content/uploads/2017/11/Servicii-Psihoterapie-600x280.jpg

Psihoterapia

Cum te ajuta un psihoterapeut

Te confrunți cu stări emoționale dificile?
Ți-e din ce în ce mai greu să te ocupi de activitățile zilnice: nu te poți concentra asupra activiților de la serviciu, iar performanțele tale profesionale încep să fie afectate?
Ți-e dificil să gestionezi și să comunici emoții, sentimente?

Iată câteva dintre motivele care pot sta la baza deciziei de a consulta un psihoterapeut.

 

 

Vei ajunge la o perspectivă autentică asupra vieții tale și a celor din jur printr-o mai bună cunoaștere a propriei persoane

Vei învăța cum să acționezi în situații dificile printr-o mai bună înțelegere a modului în care valorile tale pot întări sau, din contră, împiedica anumite comportamente.

Să treci peste suferințele trecute și să îți conturezi o nouă perspectivă pentru o viață mai bună și mai satisfăcătoare

https://www.fabricadeemotii.ro/wp-content/uploads/2017/11/Servicii-Logopedie-2--600x280.jpg

Logopedie

Tulburarile de limbaj produc efecte negative

Probleme de pronunție, tulburări de ritm, fluență, bâlbâială sau chiar ale limbajului citit – scris, de genul dislexie, sau întârziere în dezvoltarea generală a vorbirii?Sunt doar câteva dintre problemele pe care logopedia își propune să le rezolve.

Începând cu cele mai simple forme, tulburările de limbaj produc efecte negative asupra personalităţii si comportamentului, putând genera frustrări sau chiar anxietate.

Orice tulburare de limbaj are tendinţa de a se agrava şi consolida în timp, ca deprindere negativă. Dar e bine de știut că au un caracter tranzitoriu şi sunt corectabile, educabile, prin metode specific logopedice.

Aici intervenim noi. Cu multă pasiune și tehnicile adecvate gasim soluția perfectă pentru o dezvoltare frumoasă și armoniosă.

 

 

 


Câteva dintre tehnicile pe care le folosim:

Educarea stimei de sine
Educarea auzului fonematic
Educarea respiraţiei și a echilibrului inspir-expir
Exerciţii speciale pentru muşchii obrajilor, gâtului, ai palatului moale, ai limbii, ai buzelor
Optimizarea orientării spațio-temporale
Optimizarea coordonării oculo-motorii în vederea realizării unui scris caligrafic
Urmărirea dezvoltării planului cognitiv și a procesului imaginativ
Dezvoltarea vocabularului activ și pasiv, a limbajului impresiv și expresiv

Timpul necesar recuperării și corectării limbajului ţine atât de capacitatea de învăţare a fiecăruia, de particularităţile psihice și emoţionale, cât şi de echipa de lucru (logoped, părinţi, alte persoane care se ocupă cu îngrijirea şi educarea copilului).

https://www.fabricadeemotii.ro/wp-content/uploads/2017/11/Servicii-Consiliere-Parentala-3-600x280.jpg

Consiliere parentala

Meseria de parinte, o bucurie si un vis implinit

Meseria de părinte este o bucurie și un vis împlinit, ce vine la pachet cu experiențe și amintiri plăcute. Copiii se transformă sub ochii noștri odată cu vârsta, dar și prin interacțiunea cu tot ce este în jurul lor.

Dezvoltarea lor ne poate atrage într-un vârtej emoțional provocat de stările lor de reușită, de dorințele lor de a transforma și de a cuceri lumea, dar și de dezamăgirile și nemulțumirile lor în fața obstacolelor întâlnite.

Oricine este părinte află, pe propria piele, că nu ești niciodată pe deplin pregătit pentru provocările care apar din interacțiunea cu copilul.

 

 

 

De aceea, părinții simt de multe ori nevoia de a discuta despre provocările vieții de părinte într-un mediu sigur în care nu vor fi judecați pentru gândurile pe care le au.

Fabrica de Emoții își propune să ajute părinții să redescopere cât de importantă este relația părinte-copil și cum poate fi ea consolidată, în urma transformărilor fiecărei etape de vârstă, experiențelor sau individualității copilului.

Abordarea este colaborativă: atât psihoterapeutul, cât și părintele vin cu propuneri de soluții și alternative, iar aceste propuneri sunt discutate și explorate împreună.