Iulia Farcaș – Colaborator

Iulia Farcaș - Colaborator

În calitate de Consilier în Domeniul Adicțiilor, rolul meu este să susțin procesul de recuperare pe plan mental, emoțional și comportamental al persoanelor care se confruntă cu diverse dependențe și al aparținătorilor aflați în situații de codependență.

Despre mine

Nume: Iulia Farcaș

Titulatură: Psiholog în formare | Consilier în domeniul adicțiilor | Consilier Dezvoltare Personală | Therapeutic Art Life Coach

Descriere:

Eu sunt Iulia Farcaș și sunt pasionată de psihologie, comunicare și natura umană. Mă fascinează modul în care funcționează mintea umană și poveștile pe care oamenii și le spun lor înșiși și celor din jur, povești în care cred și după care se ghidează în viață.

Am o mare sete de învățare și cunoaștere, căutând constant să experimentez lucruri noi și să mă dezvolt pe mai multe direcții. Inițial am activat din punct de vedere profesional în zona de consultanță, apoi în marketing și comunicare. În paralel am urmat un program de Artă Plastică de 3 ani în cadrul Școlii de Artă București și am făcut o formare pe zona de art-therapy. În anul 2020 am făcut primul pas spre susținerea de ateliere care depășeau sfera corporativă, intrând astfel în zona psiho-creativă.

Consider terapia prin artă captivantă deoarece permite exprimarea trăirilor și a sentimentelor care rămân de multe ori captive în corp, într-un mod non-verbal, simbolic, intuitiv, natural și palpabil. Terapia prin artă relaxează și liniștește sistemul nervos și aduce beneficiarul în contact cu propriile emoții. În plus, posibilitatea de a exersa creativitatea conferă o nouă dimensiune sesiunii de lucru. Îmi face mare plăcere să creez un spațiu sigur prin care pot susține copiii și adulții în a-și reprezenta vizual lumea interioară și lumea care-i înconjoară, în a-și exprima trăirile într-un mod sănătos și în a-și îmbunătăți bunăstarea fizică, mintală și emoțională.

În prezent finalizez studiile universitare de licență în Psihologie. În anul 2023 am obținut certificarea de Consilier Dezvoltare Personală și am demarat o activitate de voluntariat în calitate de consilier în sănătate mintală în cadrul unui helpline anti-anxietate și depresie. În același an am urmat o formare de bază în domeniul adicțiilor, în paralel obținând certificarea de Consilier în Domeniul Adicțiilor recunoscută de Ministerul Educației.    

În calitate de Consilier în Domeniul Adicțiilor, rolul meu este să susțin procesul de recuperare pe plan mental, emoțional și comportamental al persoanelor care se confruntă cu diverse dependențe și al aparținătorilor aflați în situații de codependență. Consilierea în domeniul adicțiilor vede comportamentul de consum abuziv sau dependent ca un fenomen mult mai complex decât un simplu set de simptome ce decurg din problemele de sănătate fizică și mintală, sau de natură socială, legală sau financiară. Prin practica mea sprijin persoanele cu dependențe să-și recunoască comportamentele problematice și le ofer resursele de care au nevoie în călătoria lor spre recuperare.

Motto

Motto-ul meu este ”pornește de unde ești acum și vezi ce poți face diferit”. Dacă am fi evaluați în funcție de cea mai proastă zi pe care am avut-o sau după cele mai mari greșeli pe care le-am făcut, mulți am fi considerați necorespunzători conform acestui standard. Avem atât părți bune, cât și mai puțin bune și stă în puterea noastră să luăm decizii și să acționăm pentru a înclina balanța în direcția în care ne dorim.

Cursuri & Workshop-uri oferite:

GRUP de Suport - Adicții

Consilierea în domeniul adicțiilor vede comportamentul de consum abuziv sau dependent ca un fenomen mult mai complex decât un simplu set de simptome ce decurg din problemele de sănătate fizică și mintală, sau de natură socială, legală sau financiară. Rolul meu din postura de consilier în domeniul adicțiilor este să susțin procesul de recuperare pe plan mental, emoțional și comportamental al persoanelor care se confruntă cu diverse dependențe și al aparținătorilor. Prin practica mea sprijin persoanele cu dependențe să-și recunoască comportamentele problematice și le ofer resursele de care au nevoie în călătoria lor de recuperare.

ATELIER - Terapia prin artă

Consider terapia prin artă captivantă deoarece permite exprimarea trăirilor și a sentimentelor care rămân de multe ori captive în corp, într-un mod non-verbal, simbolic, intuitiv, natural și palpabil. Terapia prin artă relaxează și liniștește sistemul nervos și aduce beneficiarul în contact cu propriile emoții. În plus, posibilitatea de a exersa creativitatea conferă o nouă dimensiune sesiunii de lucru. Îmi face mare plăcere să creez un spațiu sigur prin care pot susține copiii în a-și reprezenta vizual lumea interioară și lumea care-i înconjoară, în a-și exprima emoțiile într-un mod sănătos și în a-și îmbunătăți bunăstarea fizică, mintală și emoțională.